Fleur je interieur op met foto’s van familie & vrienden

fotolijstjes aan de muur

Fleur je interieur op met foto’s van familie & vrienden

Het is niet alleen leuk om iets met je gemaakte foto’s te doen, ze geven een interieur of kamer een persoonlijk tintje. Veel leuker dus dan een standaard canvasdoek die iedereen aan de muur kan hangen. De mogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos. Of de foto nu in kleur of zwart/wit is of je kiest voor een lijst, canvasdoek of plexiglas, je kunt het zo ontwerpen en bewerken dat het precies past bij het interieur en je persoonlijke smaak.

De foto

De enige vereiste is dat de foto van goede kwaliteit en scherp is. Op een foto genomen met een weinig megapixels zie je uitvergroot al snel de pixels zitten. Een foto die klein scherp lijkt, kan uitvergroot wazig zijn. Check dus vooraf of de foto ook uitvergroot nog zo mooi is. Zorg ook dat het beeld niet te druk is, maar kies voor een rustige en eenvoudige foto.

Van lijstjes tot doek

Een foto kan uiteraard groot afgedrukt worden en in een fotolijst opgehangen worden aan de muur. Er zijn mooie grote lijsten, maar ook verschillende kleinere lijstjes kunnen een mooi effect geven. Andere opties zijn om een foto groot af te drukken op canvas, plexiglas of zelfs aluminium. Afhankelijk van de rest van het interieur kan er gekozen worden voor een passend materiaalsoort.

Fotobehang of -behangposter

Bij een rustig interieur kan een muur of strook behangen met fotobehang zorgen voor leven in de kamer. Het voordeel is dat het behang precies in de maten van de muur besteld kan worden. De muur voorzien van het fotobehang is een secuur werkje, want de verschillende banen moeten naadloos op elkaar aansluiten. Een andere mogelijkheid is om een fotobehangposter te laten maken. Deze bedekt vaak niet de hele muur, maar kan wel in hele grote formaten besteld worden.