Maak je eigen meubelen van steigerhout

steigerhouten-display-kast

Maak je eigen meubelen van steigerhout

stijgerhout interieurMeubelen van steigerhout zijn hot! Je inrichting krijgt direct een stoer en robuust uiterlijk van dit soort hout. Maar voordat je allerlei meubelboulevards afstruint op zoek naar de leukste snuisterijtjes, kun je hier ook eens lezen hoe je deze zelf kunt maken. Als je een beetje handig bent, hoeft het geen probleem te zijn om dit zelf te creëren.

Steigerhout kopen

De planken die je nodig hebt, hoeven niet eens zo verschrikkelijk duur te zijn. Kijk eens op Marktplaats voor voordelige koopjes. Ook de bouwmarkt verkoopt allerlei soorten hout, zowel steiger- als sloophout. De planken zijn overigens meestal tussen de 19 en 20 cm breed. Voor het uiterlijk geldt overigens: hoe ouder ze zijn, hoe mooier ze eruit zien. Maar let wel goed op de kwaliteit van het hout; je wilt natuurlijk niet dat er beestjes uit het hout gekropen komen zodra je klaar bent!

Gereedschap

Je kunt je steigerhouten planken natuurlijk door een professioneel bedrijf op maat laten zagen, maar waarom zou je dat niet zelf doen? Met een cirkelzaag zaag je je planken eenvoudig in de juiste maat. Zorg daarna ervoor dat je alle planken goed schuurt met een schuurmachine. Verder heb je natuurlijk schroeven en spijkers nodig om je meubel in elkaar te zetten.

steigerhout-kastjeIdeeën

We geven je natuurlijk ook een paar simpele ideeën van meubelen die eenvoudig te maken zijn. Op de site van 101 Woonideeën vind je stap voor stap hoe je een eenvoudig, maar superleuk kastje maakt, dat je bijvoorbeeld in de keuken neer kunt zetten. Ook deze kast past in iedere huiskamer. Maar je kunt natuurlijk hierop een geheel eigen variatie maken.

Wandborden

Voor je nieuwe slaapkamer hebben we ook wat ideetjes. Wandborden zijn eenvoudig te fabriceren. Je kunt hier een werktekening vinden van een wandbord dat in een handomdraai gemaakt is. Denk ook eens na over een hoofdbord voor achter het bed. Let er ook hier op dat je alle panelen goed schuurt, voordat je jezelf openhaalt aan splinters. Ook hier zijn allerlei variaties op mogelijk.

Voor een houten lamp maak je een zuil van het steigerhout dat je hebt gekocht, maak vervolgens een gat in de zuil voor het snoer en je kunt zelf er een mooie lamp op plaatsen. Dit is ook perfecte tip als je een oude lamp wil recyclen.

Ben je echt een goede klusser? Denk er dan eens over na om je eigen loungeset te maken. Hier heb je bijvoorbeeld een tip om een loungebed te maken.