Prachtige stoffen voor in huis

stoffen voor in huis

Prachtige stoffen voor in huis

Nieuwe stoffen voor in huis, je kunt er zoveel mee doen. Bij interieurs wordt vaak alleen gekeken naar de kleuren op de muren en de meubelkeuze. Maar textiel is een heel belangrijke toevoeging in de kamer en wordt alleen maar populairder.

Meer met stof

Met kleurrijke stoffen kun je erg veel doen. Denk daarbij niet alleen aan tapijten of gordijnen, maar ook eens aan hippe wandkleden of bekleed je kussens, je bed en tafels met wat andere accenten. Als je een beetje handig bent, moet je zelf eens kussenhoezen, tafellakens en beddegoed maken. Een prachtige stof over het bed leggen geeft een extra warm accent. Het is helemaal hip om meer te letten op recyclebare stoffen. Tweedehands textiel kun je gebruiken om je poef mee te bekleden om om een mooi patchwork dekentje te maken. Lees meer over trendy interieurstoffen.

Must see: TextielMuseum in Tilburg

Het TextielLab van het TextielMuseum staat erom bekend dat het een werkplaats is waar de mooiste en unieke stoffen ontstaan. Allerlei (inter)nationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en topstudenten zijn daar dagelijks bezig om nieuwe innovatieve stoffen te ontwikkelen, samen met de productontwikkelaars van het bedrijf.

picasso-to-warhol0textielmuseumOntwerpwedstrijd stoffen

Regelmatig organiseert het TextielMuseum ook wedstrijden voor iedereen die de mooiste stoffen kan ontwerpen. In het kader van de tentoonstelling Artist Textiles: Picasso to Warhol, die nog te zien is tot en met 14 september 2014, kon iedereen zijn of haar stofontwerp inleveren. De opdracht bestond uit het ontwerpen van een stofdessin dat uitgevoerd kan worden met behulp van digitale printtechnieken. Maar liefst 173 (amateur)ontwerpers leverden hun ontwerpen voor een dessin in waarin herhaling, ritme, spiegeling toegepast moesten worden.

michelle van der poel

Winnares: Michelle van der Poel

Tijdens Open Monumentendag (12 en 13 september) werden de winnaars door een jury gekozen en de resultaten zijn fantastisch. Het winnende ontwerp van de 24-jarige Michelle van der Poel, conceptueel vormgeefster, is verbluffend. Haar dessin, getiteld ‘Geoxideerd textiel’, laat een patroon zien dat aangetast is doordat het tussen ijzerplaten heeft gelegen. Een prachtig resultaat. Wie wil nu niet een bank of stoel hebben met dit dessin? Of wellicht past dit wel helemaal in je nieuw gestylde slaapkamer. Laten we hopen dat het TextielMuseum dit snel op de markt gaat brengen, zodat we dit kunnen gaan gebruiken voor ons interieur.

Inspiratie en verder lezen

Krijg jij nu ook kriebels om je interieur aan te passen nu je dit voorbeeld ziet? Op deze pagina vertellen we hoe je je interieur opfleurt met foto’s. Met leuke toevoegingen van steigerhouten meubelen en andere stoffen kun je iets heel moois maken. Bekijk ook eens dit Pinterestbord van Wonenonline.nl om nog meer inspiratie te krijgen. Krijg ook al zin om aan de slag te gaan?

[Bron featured foto: Kobe]